OliveMagazine

Πικάντικες φακές στην κατσαρόλα με χειμωνιάτικες ρίζες

Πικάντικες φακές στην κατσαρόλα με χειμωνιάτικες ρίζες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. φακές μέτριες ή χοντρές
  • 2 πατάτες, σε κύβους
  • 2 καρότα, σε χοντρές ροδέλες
  • 1 ρέβα μικρή, σε χοντρές ροδέλες
  • 1 γλυκοπατάτα, σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις φακές σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά, τις στραγγίζετε και πετάτε το νερό.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και κατόπιν το σκόρδο, το κάρι και το κύμινο. Προσθέτετε τα χοντροκομμένα λαχανικά και σοτάρετε για 5-6 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε. Όταν αρχίσει να κοχλάζει ο ζωμός χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τις προβρασμένες φακές. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και οι φακές και να χυλώσει το φαγητό. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον κόλιανδρο. Ανακατεύετε. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας με δύο τρία φυλλαράκια κόλιανδρου. Συνοδεύετε με ζεστό ψωμί, γιαούρτι στραγγιστό και μια σαλάτα εποχής.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr