OliveMagazine

Πικάντικη αγγουρόσουπα με γιαούρτι και δυόσμο

Πικάντικη αγγουρόσουπα με γιαούρτι και δυόσμο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:40 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μεγάλα αγγούρια
  • 300ml ζωμό λαχανικών
  • ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • μερικές σταγόνες πράσινο Tabasco
  • λίγο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα αγγούρια. Τα κόβετε κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τα σπόρια. Ψιλοκόβετε τη σάρκα και τη ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό λαχανικών και το δυόσμο. Πολτοποιείτε πολύ καλά τα υλικά, μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα.

Αλατίζετε, ανακατεύετε και, αν θέλετε τη σούπας βελούδινη, την περνάτε από σήτα.

Μεταφέρετε τη σούπα σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.

Για να σερβίρετε, βγάζετε τη σούπα από το ψυγείο, προσθέτετε το γιαούρτι και λίγες σταγόνες Tabasco και ανακατεύετε καλά, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr