OliveMagazine

Πικάντικη κολοκυθόσουπα με αβγοτάραχο

Πικάντικη κολοκυθόσουπα με αβγοτάραχο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό ψαχνά κίτρινης κολοκύθας
  • 1 πατάτα καλά καθαρισμένη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας κάρι γλυκό
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 12 λεπτές φετούλες αβγοτάραχο Μεσολογγίου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα ψαχνά της κίτρινης κολοκύθας σε κύβους, όπως και την καθαρισμένη πατάτα.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε πέντε κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το κάρι και το κύμινο και τα σοτάρετε μέχρι να μοσχομυρίσουν. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά.

Μόλις γυαλίσει, ρίχνετε τα κομματάκια της κολοκύθας και της πατάτας. Ανακατεύετε, χωρίς να αφήσετε να πάρουν χρώμα τα υλικά σας. Ρίχνετε μέσα 1 λίτρο νερό και αφήνετε την κολοκύθα και την πατάτα να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διαλυθούν σχεδόν τα κυβάκια. Αφήνετε τη σουπίτσα σας να γίνει χλιαρή.

Λίγη-λίγη την περνάτε από το μπλέντερ του μίξερ σας και βάζετε τον πολτό σε καθαρή κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση, τη δοκιμάζετε, την αλατίζετε, την πιπερώνετε και τέλος ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και τη σερβίρετε στα πιάτα ζεστή.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr