OliveMagazine

Πικάντικη σαλάτα με φακές και μαριναρισμένα κολοκυθάκια

Πικάντικη σαλάτα με φακές και μαριναρισμένα κολοκυθάκια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 450γρ. φακές
  • 8 κολοκυθάκια μικρά
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. σούπας ξίδι λευκό βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο
  • γιαούρτι σουρωτό (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο. Τις σουρώνετε και τις βάζετε σε σαλατιέρα.

Στο μεταξύ κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τα ρίχνετε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 30 λεπτά περίπου.

Αδειάζετε τα κολοκυθάκια στη σαλατιέρα με τις φακές. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε.

Χτυπάτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το ξίδι και το μπούκοβο και περιχύνετε τη σαλάτα. Αν θέλετε, τη συνοδεύετε με γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr