OliveMagazine

Πικάντικη σούπα με κολοκύθα, κόλιανδρο και τσίλι

Πικάντικη σούπα με κολοκύθα, κόλιανδρο και τσίλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη, σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά τσίλι κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο καθαρισμένο, σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κουτ. γλυκού σποράκια κόλιανδρου κοπανισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένο ελαφρά στο γουδί
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου καυτό
  • 1/3 φλιτζανιού ξυνόχοντρο ή τραχανά
  • 75γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • λίγη πάπρικα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μέσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι, τον κόλιανδρο και το σκόρδο. Σοτάρετε τα υλικά για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε την κολοκύθα και το καρότο. Σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμη.

Προσθέτετε το ζωμό των λαχανικών κι αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά κι αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ελέγχετε με ένα πιρούνι αν έχουν μαγειρευτεί αρκετά και πολτοποιείτε τη σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ με δόσεις. Προσθέτετε τον ξυνόχοντρο και βράζετε για λίγο ακόμη μέχρι να μαγειρευτεί. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό στη σούπα. Τότε προσθέτετε το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε ανάλογα τη γεύση σας. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε τέσσερα βαθιά πιάτα σκορπίζοντας από πάνω την τριμμένη γραβιέρα μαζί με λίγη πάπρικα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο