OliveMagazine

Πικάντικος ντάκος με κιμά και τυρί

Πικάντικος ντάκος με κιμά και τυρί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 παξιμάδια ντάκοι ολικής άλεσης
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμυδάκι λιωμένο στο μίξερ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 300γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα τηγανάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να εξατμιστούν τα υγρά του. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί καλά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρει βράση.

Προσθέτετε άλλο ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και τον πελτέ και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα σας, χωρίς όμως να στεγνώσει ο κιμάς.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Βάζετε τους ντάκους μέσα σε ένα ταψάκι, ρίχνετε επάνω τους ντάκους μαγειρεμένο κιμά και πασπαλίζετε με το χοντροτριμμένο τυρί. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Τους σερβίρετε ζεστούς.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr