OliveMagazine

Πικάντικο κέικ με ουίσκι, φουντούκια και ζαμπόν

Πικάντικο κέικ με ουίσκι, φουντούκια και ζαμπόν

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 κουτ. σούπας ουίσκι
  • 150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 200γρ. ζαμπόν καπνιστό ή βραστό (ολόκληρο το κομμάτι), σε μικρούς κύβους
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 αβγά μεγάλα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 120γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί σε κύβους
  • 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα δυνατή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μερικά ακόμα φουντούκια για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Χτυπάτε τα αβγά στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και ρίχνετε το μίγμα με το αλεύρι. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε τμηματικά το γάλα, τη μουστάρδα, το ουίσκι και το λάδι ή το βούτυρο.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ζαμπόν, το τυρί και τα φουντούκια πασπαλίζοντάς τα ελαφρά με αλεύρι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ενσωματώνετε στο μίγμα του κέικ.

Αδειάζετε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 8x20εκ. Πασπαλίζετε με χοντροκοπανισμένα φουντούκια και ψήνετε το κέικ στον φούρνο για 35-40 λεπτά. Αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Τρώγεται κρύο ή χλιαρό.

Φωτογραφία Κων/νος Καφίρης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr