OliveMagazine

Πικάντικο μοσχάρι με καρυδάτη σάλτσα

Πικάντικο μοσχάρι με καρυδάτη σάλτσα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό κιλότο ή σπάλα μοσχάρι, σε μπουκιές
  • 250γρ. καρύδια τριμμένα
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 200γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, σε μακρόστενες λωρίδες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε το κρεμμύδι, την πιπερίτσα ψιλοκομμένη (μαζί με τα σποράκια) και το σκόρδο. Τα σοτάρετε όλα μαζί. Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1-1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέτετε σταδιακά ζεστό νεράκι.

Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το κρέας να πάρει μια βράση ακόμα. Το βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το διατηρείτε ζεστό.

Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα του τα καρύδια και το τυρί και βράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρέας και βράζετε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να χυλώσει. Το σερβίρετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας ή πατατούλες τηγανητές αν προτιμάτε.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο