OliveMagazine

Πικάντικο ρύζι με συκωτάκια κοτόπουλου

Πικάντικο ρύζι με συκωτάκια κοτόπουλου

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300- 350γρ. συκωτάκια πουλιών
  • 200γρ. ρύζι "BONNET ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα μεγάλη, σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • μερικά κλωναράκια ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • γαρύφαλο τριμμένο, τη μύτη ενός κουτ. γλυκού
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις καρδιές και τα συκωτάκια από τις ίνες, τα πλένετε και τα κόβετε σε μεγάλες μπουκιές.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το μίγμα λάδι- βουτύρου και σοτάρετε τα συκωτάκια με όλα μαζί τα μπαχαρικά και τα αρωματικά σε πολύ δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το κονιάκ, ανακατεύετε και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνετε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνετε. Σταδιακά προσθέτετε νερό ζεστό ή σπιτικό ζωμό κότας αν έχετε, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί και να μαλακώσει.

Tips

Ιδανικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαροκινό μίγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούντ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr