OliveMagazine

Πικάντικο ρύζι με συκώτι και γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς

Πικάντικο ρύζι με συκώτι και γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. ρύζι καρολίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 200γρ. συκώτι αρνίσιο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 3 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
  • 1 φλιτζάνι κλαράκια άνηθου ή ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα

  • 1 πιπεριά πράσινη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές. Περιμένετε να πάρουν βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν περίπου για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και περιμένετε να εξατμιστούν όλα τα νερά και να μείνει μόνο το λαδάκι.

Σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια περίπου για 5 λεπτά και έπειτα σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι και τη σάλτσα σόγιας. Ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και σιγομαγειρεύετε μέχρι να γίνουν τρυφερές οι πιπεριές και να πήξει η σάλτσα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να γίνει χλιαρή και τη σερβίρετε σε σαλτσιέρα για να συνοδεύσει το πικάντικο ρύζι.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάτε το συκώτι για 2-3 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομματάκια σε μέγεθος μικρού φασολιού.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο γάλακτος και το ελαιόλαδο να κάψουν. Ρίχνετε μέσα τις σταφίδες και τους κουκουναρόσπορους. Τα σοτάρετε για λίγο ανακατεύοντας και προσθέτετε το ρύζι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν τα λιπαρά της κατσαρόλας.

Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, αλατίζετε, πιπερώνετε, ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε περίπου για 15 λεπτά της ώρας και μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγο και το σερβίρετε σε πιατέλα συνοδεύοντας με τη σάλτσα από πιπεριές και διακοσμείτε με κλαράκια άνηθου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr