kofto
clock icon
60'

Πικάντικο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά

  • 1 χταπόδι
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 φλιτζ. κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1-2 καυτερές πιπερίτσες
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι

Μη φοβηθείτε τις πιπερίτσες. Δίνουν αυτό το “κάτι άλλο” σε αυτό το πιάτο. Άντε, αν φοβάστε, βάλτε μόνο μία!

Βράζετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομματάκια.
Κόβετε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια (όπως στη χωριάτικη σαλάτα).
Ρίχνετε σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος το λάδι και τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να μαραθούν.
Προσθέτετε το χταπόδι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Ρίχνετε το κρασί, τον πελτέ, το μέλι, τη δάφνη και τις πιπερίτσες και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζετε το μακαρονάκι 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.
Το ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και το αφήνετε να πάρει μία βράση για 1 λεπτό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομματάκια.

Βήμα 2

Κόβετε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια (όπως στη χωριάτικη σαλάτα).

Βήμα 3

Ρίχνετε σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος το λάδι και τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να μαραθούν.

Βήμα 4

Προσθέτετε το χταπόδι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.

Βήμα 5

Ρίχνετε το κρασί, τον πελτέ, το μέλι, τη δάφνη και τις πιπερίτσες και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 6

Βράζετε το μακαρονάκι 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.

Βήμα 7

Το ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και το αφήνετε να πάρει μία βράση για 1 λεπτό.