OliveMagazine

Πικάντικο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Πικάντικο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 χταπόδι
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 φλιτζ. κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1-2 καυτερές πιπερίτσες
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομματάκια.

Κόβετε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια (όπως στη χωριάτικη σαλάτα).

Ρίχνετε σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος το λάδι και τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να μαραθούν.

Προσθέτετε το χταπόδι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.

Ρίχνετε το κρασί, τον πελτέ, το μέλι, τη δάφνη και τις πιπερίτσες και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζετε το μακαρονάκι 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.

Το ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και το αφήνετε να πάρει μία βράση για 1 λεπτό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr