OliveMagazine

Πιλάφι με ξερά βερίκοκα και αμύγδαλα

Πιλάφι με ξερά βερίκοκα και αμύγδαλα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 νεροπότηρα ρύζι για πιλάφι
  • 200γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 5 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
  • 20 βερίκοκα ξερά
  • 200γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
  • 100γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το φρέσκο βούτυρο. Όσο να ζεσταθεί κόβετε τα βερίκοκα στα τέσσερα. Ρίχνετε στο βούτυρο πρώτα τα βερίκοκα και αμέσως μετά το ρύζι.

Ανακατεύετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και αλατίζετε. Αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά.

Όσο βράζει το ρύζι, σε ένα τηγανάκι βάζετε το ηλιέλαιο και καβουρδίζετε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μόλις το ρύζι απορροφήσει τα υγρά το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χλιαρέψει.

Βάζετε το ρύζι σε δύο φόρμες και το σερβίρετε στο τραπέζι, πασπαλίζοντας από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Φωτογραφία: Γιωργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr