Διαδικασία
Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίχνετε την πάπρικα και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το πιλάφι να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Για τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάππαρη, τον χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Προσθέτετε τις ελιές, τη ρίγανη και το πετιμέζι, ανακατεύετε και βράζετε για 1 λεπτό ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα.
Σερβίρετε το πιλάφι στα πιάτα μας, προσθέτοντας δυο τρεις κουταλιές σάλτσα στο καθένα.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή