OliveMagazine

Πιλάφι με σαφράν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

Πιλάφι με σαφράν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. ρύζι για νυχάκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 πρέζα σαφράν (0,25γρ.)
  • 150γρ. φιδέ (μαλλιά αγγέλου)
  • 1 μεγάλο ρόδι, ώριμο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά το ρύζι με άφθονο κρύο νερό. Το αφήνετε να στεγνώσει σ’ ένα σουρωτήρι.

Σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα βάζετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα και το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.

Ρίχνετε μέσα τρία νεροπότηρα νερό. Ρίχνετε το σαφράν, αλατίζετε και προσθέτετε ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και περιμένετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό.

Ανοίγετε το καπάκι, κλείνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με μια υφασμάτινη πετσέτα και το αφήνετε να ηρεμήσει καλά.

Εν τω μεταξύ σ’ ένα τηγανάκι βάζετε μία κουταλιά σούπας βούτυρο και μία κουταλιά λάδι, τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τον ωμό φιδέ. Τον σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει χρυσός.

Τον αποσύρετε από τη φωτιά, τον σπάτε σε μικρά κομμάτια, τον βάζετε μέσα στο κίτρινο πιλάφι και ανακατεύετε καλά.

Ξεσποριάζετε το ρόδι και ρίχνετε τους σπόρους μέσα στο πιλάφι. Ανακατεύετε, βάζετε το πιλάφι σε μια στρογγυλή φόρμα, αναποδογυρίζετε σε μια στρογγυλή πιατέλα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr