OliveMagazine

Πιλάφι φόρμας με σάλτσα γαρίδες σαγανάκι

Πιλάφι φόρμας με σάλτσα γαρίδες σαγανάκι

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το πιλάφι

  • 500γρ. Ρύζι Νυχάκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος ή φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1.200ml καυτό νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τις γαρίδες σαγανάκι

  • 20 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος (αφήνουμε μόνο τις ουρές)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 πιπεριά πράσινη σε μπαστουνάκια
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα Tomatina ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 400γρ.
  • 1 κουτ. σούπας Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 200γρ. φέτα σκληρή σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το πιλάφι: Ζεσταίνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το καυτό νερό και μόλις πάρει βράση αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15-18 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρεται την κατσαρόλα από την φωτιά, σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας και βάζετε από πάνω το καπάκι. Αφήνετε να ηρεμήσει το ρύζι για 2 λεπτά και το αδειάζετε στη φόρμα.

Για τις γαρίδες: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε την πιπεριά και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το ούζο και αφήνετε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον ξερό βασιλικό και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει.

Ρίχνετε τις γαρίδες στην σάλτσα 3 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά. Στο τέλος προσθέτετε στην σάλτσα και την φέτα και ανακατεύετε καλά.

Ξεφορμάρετε το πιλάφι σε πιατέλα και ρίχνετε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr