Διαδικασία
Για το πιλάφι: Ζεσταίνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το καυτό νερό και μόλις πάρει βράση αλατοπιπερώνετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15-18 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρεται την κατσαρόλα από την φωτιά, σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας και βάζετε από πάνω το καπάκι. Αφήνετε να ηρεμήσει το ρύζι για 2 λεπτά και το αδειάζετε στη φόρμα.
Για τις γαρίδες: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε την πιπεριά και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το ούζο και αφήνετε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον ξερό βασιλικό και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει.
Ρίχνετε τις γαρίδες στην σάλτσα 3 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά. Στο τέλος προσθέτετε στην σάλτσα και την φέτα και ανακατεύετε καλά.
Ξεφορμάρετε το πιλάφι σε πιατέλα και ρίχνετε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.