Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Στραγγίζετε πολύ καλά τον γαύρο από το λάδι του. Αφαιρείτε τα καπάκια από τις πιπεριές και τα σπόρια τους.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε το
κουκουνάρι, όλο το κρεμμύδι και τα σέσκουλα, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τα ντοματίνια και το γαύρο, που θα τον σπάσετε σε κομματάκια χωρίς, όμως, να τον διαλύσετε τελείως.
Γεμίζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε ταψί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε στο ταψί το κρασί και μισό ποτήρι νερό και ψήνετε για 50 λεπτά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα