OliveMagazine

Πιπεριές γεμιστές με γαυράκια

Πιπεριές γεμιστές με γαυράκια

Μερίδες:για 8 πιπεριές
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ματσάκι σέσκουλα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 10-15 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 3 κονσέρβες γαύρο λαδορίγανη
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Στραγγίζετε πολύ καλά τον γαύρο από το λάδι του. Αφαιρείτε τα καπάκια από τις πιπεριές και τα σπόρια τους.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε το κουκουνάρι, όλο το κρεμμύδι και τα σέσκουλα, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τα ντοματίνια και το γαύρο, που θα τον σπάσετε σε κομματάκια χωρίς, όμως, να τον διαλύσετε τελείως.

Γεμίζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε ταψί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε στο ταψί το κρασί και μισό ποτήρι νερό και ψήνετε για 50 λεπτά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα σέσκουλα με 300γρ. φρέσκο σπανάκι και τις φρέσκες πιπεριές με έτοιμες από βάζο, για γρηγοράδα και ευκολία.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο