OliveMagazine

Πιπεριές γεμιστές με φέτα και μπέικον

Πιπεριές γεμιστές με φέτα και μπέικον

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 πράσινες πιπεριές ή 12 πιπεριές κέρατα
  • 300γρ. φέτα
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζανάκι κρέμα γάλακτος
  • 6 φαρδιές φέτες μπέικον
  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ακουμπάτε τις πιπεριές σε μια λεία επιφάνεια και κόβετε κατά μήκος ένα κομμάτι για να μπορέσετε να τις γεμίσετε.

Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα και τη λιώνετε με το πιρούνι, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος για να αραιώσει λίγο, ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και τα κομματάκια της ντομάτας. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και με αυτό γεμίζετε τις πιπεριές.

Παίρνετε τις φέτες του μπέικον και τυλίγετε τις πιπεριές να πιάσουν όσο γίνεται περισσότερο την ανοικτή επιφάνεια. Πασπαλίζετε με πιπέρι και περιχύνετε με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώνετε μια λαδόκολλα επάνω στο ταψί του φούρνου και ακουμπάμε τις πιπεριές.

Σκεπάζετε τις πιπεριές με μια δεύτερη λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρείτε την επάνω λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα, να ροδίσει το μπέικον. Τις σερβίρετε σε πιατέλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο