OliveMagazine

Πιπεριές κέρατο γεμιστές με φρέσκια ντομάτα και καπνιστό τυρί

Πιπεριές κέρατο γεμιστές με φρέσκια ντομάτα και καπνιστό τυρί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 πιπεριές μακριές, κέρατο (διαλέγετε τις πιο χοντρές για να γεμίζουν εύκολα)
  • 3 ντομάτες, χωρίς φλούδα και σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 250γρ. Μετσοβόνε καπνιστό, τριμμένο
  • 150γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • ¼ ματσάκι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους. Πλένετε και στεγνώνετε καλά τις πιπεριές, κόβετε με το μαχαίρι ένα μικρό κομμάτι από το πάνω μέρος και το κρατάτε στην άκρη. Με τα δάχτυλα αφαιρείτε τους σπόρους και τις μεμβράνες από το εσωτερικό τους.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα τυριά, το αβγό, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουταλάκι γεμίζετε τις πιπεριές και κλείνετε με τα καπάκια που έχετε κρατήσει. Τα συγκρατείτε με 1-2 οδοντογλυφίδες για να μείνουν σταθερά και να μη χυθεί η γέμιση.

Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε λίγες-λίγες τις πιπεριές και τις τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και τις σερβίρετε ζεστές.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο