OliveMagazine

Πιπεριές με χάντρες

Πιπεριές με χάντρες

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. χάντρες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, σε μεγάλα καρέ
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε μεγάλα καρέ
  • 2 πιπεριές κέρατα, σε μεγάλα καρέ
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
  • ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 2 ντομάτες μέτριες, πολύ ώριμες, ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα τους
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές. Ρίχνετε τις χάντρες με το σκόρδο και φέρνετε δυο βόλτες. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τη ντομάτα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύετε προσεκτικά για να μην διαλυθούν οι χάντρες και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Όταν κρυώσει ή την επομένη γίνεται ακόμη πιο νόστιμο και αγαπάει πολύ τη φέτα και τις βούτες με φρέσκο ψωμί.


Αν βρείτε στην αγορά ώριμα πομοντόρια, προσθέστε και 2-3 κομμένα σε ροδέλες, εκτός από την κανονική ντομάτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο