OliveMagazine

Πιπεροτηγανιά με κοτόπουλο, κρασί και λαδοτύρι Μυτιλήνης

Πιπεροτηγανιά με κοτόπουλο, κρασί και λαδοτύρι Μυτιλήνης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε μπουκιές
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε καρεδάκια
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
  • 125γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης, σε κυβάκια
  • μερικά φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του κοτόπουλου μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Όταν ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.

Ρίχνετε τότε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο σκεύος και σοτάρετε ανακατεύοντας για λίγο.

Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τις πιπεριές και όλο το ελαιόλαδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και σβήνετε με το κρασί.

Πασπαλίζετε με το θυμάρι και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τα κυβάκια του τυριού. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr