OliveMagazine

Πιροσκί με κιμά και τυρί κρέμα

Πιροσκί με κιμά και τυρί κρέμα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:55'
Χρόνος αναμονής:55 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη:

  • ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 200ml γάλα χλιαρό
  • 50ml βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη γέμιση:

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¾ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί, ξηρό (100ml)
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Σε μέτριο μπολ ανακατεύετε το χλιαρό νερό, τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη. Αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το αβγό.

Κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ στον κάδο του μίξερ και ρίχνετε αλάτι. Κάνετε μία λακούβα στο κέντρο, ρίχνετε εκεί το μίγμα της μαγιάς και αρχίζετε να ανακατεύετε με τους γάντζους μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, αποσύρετε τον κάδο και τον σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα. Αφήνετε σε μέρος μακριά από ρεύματα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο νερό. Μαγειρεύετε τον κιμά για 20 λεπτά, χωρίς καπάκι, μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και να στεγνώσει. Αποσύρετε τον κιμά από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό, το τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.

Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια, στο μέγεθος μανταρινιού. Τα αραδιάζετε σε ταψί, σκεπάζετε με βαμβακερές πετσέτες και αφήνετε να ξαναφουσκώσουν για 15 λεπτά. Πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τα μπαλάκια της ζύμης ένα-ένα με τον πλάστη, σε δίσκους πάχους 0,5εκ. και διαμέτρου περίπου 10-12εκ.. Βάζετε από μία μεγάλη κουταλιά από το μίγμα της γέμισης σε κάθε δίσκο και διπλώνετε φτιάχνοντας μισοφέγγαρα.

Σε βαθύ τηγάνι βάζετε αραβοσιτέλαιο μέχρι το μέσο του τηγανιού, το ζεσταίνετε και τηγανίζετε τα πιροσκί σε δόσεις των 3-4 κομματιών, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Στραγγίζετε κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr