OliveMagazine

Πιτάκια γεμιστά με γαρίδες, τυρί και άνηθο

Πιτάκια γεμιστά με γαρίδες, τυρί και άνηθο

Μερίδες:για 15-20 πιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 φύλλα κρούστας
  • 250γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι και τις βρασμένες γαρίδες αφού τις κόψετε σε δύο τρία κομμάτια. Τις σοτάρετε για λίγο, αλατίζετε ελαφρά, ρίχνετε άφθονο πιπέρι και περιχύνετε με το λεμόνι. Ανακατεύετε για λίγο ακόμη και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν και προσθέτετε το τυρί κρέμα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες πλάτους περίπου 6εκ.. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε από μια κουταλιά μίγμα γαρίδας και ύστερα τις διπλώνετε σε τριγωνάκια.

Ακουμπάτε τα πιτάκια σε καλά βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι το φύλλο να γίνει ροδοκόκκινο. Τα σερβίρετε ζεστά στο τραπέζι.

Φωτογραφίa: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο