OliveMagazine

Πιτάκια Καισαρείας

Πιτάκια Καισαρείας

Μερίδες:20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 20 μικρές, λεπτές φέτες παστουρμά
  • 20 λεπτές φέτες κασέρι
  • 20 λεπτές φέτες ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρια, κομμένες στη μέση
  • λίγο μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο κύμινο, σε σκόνη
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • λίγο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση. Αφαιρούμε το τσιμένι από τον παστουρμά. Με ένα πινέλο λαδώνουμε τις άκρες. Βάζουμε στη μία άκρη από μία φέτα ντομάτα, μία παστουρμά και μία κασέρι. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και κύμινο, φέρνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολά.

Τοποθετούμε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας με επιπλέον πάπρικα και συνοδεύοντας με γιαούρτι για δροσιά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο