OliveMagazine

Πιτάκια με γαρίδα, πράσο και κιτρινόριζα

Πιτάκια με γαρίδα, πράσο και κιτρινόριζα

Μερίδες:για 20 πιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 40 γαρίδες μικρές
  • 4 πράσα μεγάλα, ψιλοκομμένα (το άσπρο μέρος)
  • 1 κουτ. σούπας κιτρινόριζα (κουρκουμά)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα με 3τρία νεροπότηρα ελαφρά αλατισμένο νερό βράζετε τις γαρίδες για 7-8 λεπτά. Τις βγάζετε, τις καθαρίζετε και ξαναβάζετε τα τσόφλια μέσα στην κατσαρόλα. Βράζετε μέχρι να μείνουν ένα με δύο φλιτζάνια ζουμί.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με ένα φλιτζάνι ζουμάκι από τις γαρίδες. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πράσα, τις καθαρισμένες γαρίδες, την κιτρινόριζα και τη γλυκιά πάπρικα. Αλατίζετε ελαφρά και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το ζουμί και να σοταριστούν στο λάδι οι γαρίδες και τα πράσα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε τα φύλλα κρούστας και κόβετε το κάθε φύλλο σε τρεις λωρίδες. Στην άκρη κάθε φύλλου βάζετε λίγη γέμιση που να περιέχει δύο γαριδούλες τουλάχιστον. Διπλώνετε την κάθε λωρίδα σε τριγωνικό πιτάκι και τα ακουμπάτε σε καλά λαδωμένο ταψί.

Με ένα πινέλο αλείφετε τα πιτάκια και από πάνω με μπόλικο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά στο τραπέζι λίγα λεπτά αφού τα ξεφουρνίσετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr