Διαδικασία
Βάζετε τις γαρίδες, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το σησαμέλαιο σε μπολ και ανακατεύετε.
Βουτάτε ένα-ένα τα φύλλα ρυζιού σε χλιαρό νερό για λιγότερο από 1 λεπτό και τα απλώνετε σε βαμβακερή πετσέτα. Βάζετε μία κουταλιά της σούπας σε κάθε φύλλο ρυζιού και τα τυλίγετε σε ρολά.
Τα τοποθετείτε στο σκεύος του ατμού και τα μαγειρεύετε για 6-7 λεπτά.
Για τη σάλτσα: ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με τη σάλτσα τσίλι και τη ζάχαρη. Τη σερβίρετε σε μπολάκια μαζί με τα ρολάκια γαρίδας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Tips
Φύλλα ρυζιού και σάλτσα τσίλι θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με ασιατικά προϊόντα.