OliveMagazine

Πιτάκια με γαρίδες και τζίντζερ

Πιτάκια με γαρίδες και τζίντζερ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. γαρίδες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου* ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 20 έτοιμα φύλλα ρυζιού*
  • Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα τσίλι*
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τις γαρίδες, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το σησαμέλαιο σε μπολ και ανακατεύετε.

Βουτάτε ένα-ένα τα φύλλα ρυζιού σε χλιαρό νερό για λιγότερο από 1 λεπτό και τα απλώνετε σε βαμβακερή πετσέτα. Βάζετε μία κουταλιά της σούπας σε κάθε φύλλο ρυζιού και τα τυλίγετε σε ρολά.

Τα τοποθετείτε στο σκεύος του ατμού και τα μαγειρεύετε για 6-7 λεπτά.

Για τη σάλτσα: ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με τη σάλτσα τσίλι και τη ζάχαρη. Τη σερβίρετε σε μπολάκια μαζί με τα ρολάκια γαρίδας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Φύλλα ρυζιού και σάλτσα τσίλι θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με ασιατικά προϊόντα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr