OliveMagazine

Πιτάκια με πράσο, τζίντζερ, γαρίδες και αχιβαδάκια Safcol

Πιτάκια με πράσο, τζίντζερ, γαρίδες και αχιβαδάκια Safcol

Μερίδες:25 πιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κονσέρβες Γαρίδες SAFCOL
  • 1 κονσέρβα Αχιβαδάκια SAFCOL
  • 5 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 6 φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στραγγίζετε τις γαρίδες και τα αχιβαδάκια Safcol από τον ζωμό τους και τα κόβετε σε κομματάκια.

Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε τη μαύρη σταφίδα και το κουκουνάρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αχιβαδάκια και γαρίδες Safcol, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά επιπλέον, μέχρι το πράσο να μαλακώσει καλά.

Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε τέσσερις ίδιες λωρίδες. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε από μία κουταλιά μίγματος και τυλίγετε το κάθε πιτάκι σε τρίγωνο.

Βάζετε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφετε με μπόλικο ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τα σερβίρετε ζεστά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr