OliveMagazine

Πιτσάκια με πατέ ελιάς, ντομάτα, πιπεριά και κρεμμύδι

Πιτσάκια με πατέ ελιάς, ντομάτα, πιπεριά και κρεμμύδι

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία αφράτη ζύμη για πίτσα
  • 3-4 κουτ. σούπας πατέ ελιάς
  • 2 ντομάτες, σε φέτες λεπτές
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1-2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε πολύ καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι και, αφού το βγάλετε στην άκρη, ρίχνετε και σοτάρετε την πιπεριά να μαλακώσει λίγο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνετε ελαφρά το ρηχό ταψί του φούρνου και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης. Τη στρώνετε στο ταψί και με τα δάχτυλά σας την ισιώνετε. Με ένα μαχαίρι τη χαράζετε και τη χωρίζετε σε οκτώ κομμάτια.

Αλείφετε το κάθε κομμάτι πρώτα με το πατέ ελιάς, πάνω στο καθένα τοποθετείτε από μία ροδέλα ντομάτας, αλατίζετε και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη. Από πάνω απλώνετε τα κρεμμύδια με την πιπεριά και πασπαλίζετε με επιπλέον ρίγανη.

Ραντίζετε τα πιτσάκια με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο. Μετά τα 5 πρώτα λεπτά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Σερβίρετε τα πιτσάκια σε πιατέλα διακοσμώντας με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr