OliveMagazine

Πλεξούδες γεμιστές με πολύχρωμες πιπεριές και τυρί

Πλεξούδες γεμιστές με πολύχρωμες πιπεριές και τυρί

Μερίδες:για 2 πλεξούδες
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρή πιπεριά κίτρινη, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρή πιπεριά κόκκινη, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 100γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 75γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • 4 λιαστές ντομάτες (σε λάδι), ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αφήνετε να κρυώσουν και τις χωρίζετε σε έξι μέρη.

Ανακατεύετε τα τυριά με τη λιαστή ντομάτα και το μαϊντανό. Χωρίζετε το μίγμα σε έξι μέρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Στρώνετε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο και κόβετε το καθένα κατά πλάτος σε τρεις λωρίδες. Παίρνετε μία μία τις λωρίδες και απλώνετε ένα μέρος από το μίγμα του τυριού παντού, αφήνοντας 1εκ. περιθώριο στις άκρες. Τοποθετείτε ένα μέρος από τις χρωματιστές λωρίδες πιπεριάς στην άκρη της σφολιάτας, κατά μήκος και πάνω από το μίγμα τυριών. Αλείφετε τις άκρες κάθε λωρίδας σφολιάτας με νερό και τυλίγετε σε ρολό ξεκινώντας από τη φαρδιά πλευρά. Πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.

Παίρνετε τρεις λωρίδες από τη μία πλευρά και τις πιέζετε να κολλήσουν οι άκρες μεταξύ τους. Πλέκετε τις λωρίδες σε πλεξούδα, πιέζοντας τις άλλες άκρες στο τέλος για να κολλήσουν. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τις άλλες τρεις λωρίδες.

Τοποθετείτε τις δύο πλεξούδες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τις αλείφετε με τον κρόκο αβγού και τις ψήνετε για 55-60 λεπτά στη χαμηλή σχάρα του φούρνου.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr