OliveMagazine

Πλιγουρόπιτα με φέτα

Πλιγουρόπιτα με φέτα

Μερίδες:για ένα στρογγυλό ταψάκι
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τραχανά από πλιγούρι
  • 3 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια φέτα σπασμένη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ελάχιστο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε στο χλιαρό νερό τον τραχανά για μια ολόκληρη νύχτα. Την επομένη ανακατεύετε τον τραχανά με το ελαιόλαδο και λίγο αλατάκι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε ένα ταψί και μεταφέρετε τον τραχανά μαζί με το ελάχιστο νεράκι που θα έχει απομείνει, γιατί θα το έχει ρουφήξει ο τραχανάς. Απλώνετε ομοιόμορφα και προσθέτετε πάνω του τη φέτα.

Μοιράζετε στην επιφάνεια ομοιόμορφα το βούτυρο σε κυβάκια και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αυτή η βλάχικη πίτα, με καταγωγή από τον θεσσαλικό κάμπο, τρώγεται σκέτη, αλμυρή αλλά και περιχυμένη με μέλι ή πασπαλισμένη με ζάχαρη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr