OliveMagazine

Πλιγούρι με μυρωδικά και φέτα παναρισμένη με σουσάμι

Πλιγούρι με μυρωδικά και φέτα παναρισμένη με σουσάμι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. πλιγούρι
  • 360γρ. φέτα βαρελίσια, σε κύβους των 30 γρ.
  • 100γρ. λευκό σουσάμι
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλόκομμένο
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 200γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 80γρ. σταφίδες μαύρες
  • Για το ντρέσινγκ

  • 200ml ελαιόλαδο
  • 60ml λεμόνι
  • 30γρ. μουστάρδα απαλή
  • Για το πανάρισμα

  • 100γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • ½ λίτρο ηλιέλαιο
  • αλάτι κατά βούληση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό και ρίχνετε το πλιγούρι. Το μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τη μουστάρδα.

Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το πλιγούρι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα ντοματίνια, τις σταφίδες και το ντρέσινγκ και ανακατεύετε καλά.

Πανάρετε τους κύβους της φέτας αλευρώνοντάς τους ελαφρά, στη συνέχεια τους περνάτε από τα αβγά που έχετε χτυπήσει με το αλάτι και τέλος από το σουσάμι. Τους τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρετε το πλιγούρι με τους κύβους της παναρισμένης φέτας με λίγα ακόμη φύλλα από τα μυρωδικά σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr