OliveMagazine

Πνευμόνια πικάντικα στην κατσαρόλα

Πνευμόνια πικάντικα στην κατσαρόλα

Μερίδες:3-4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 ζεύγη πνευμόνια αρνίσια
  • 1 μεγάλη ντομάτα, σε κυβάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρι, σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 πρέζα κύμινο, σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, σε ροδέλες
  • 1/2 λάιμ, τον χυμό
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα πνευμόνια για 30 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό. Χωρίζουμε τους αναπνευστικούς σωλήνες, κόβουμε σε μπουκιές το πνευμόνι και στη μέση κατά μήκος και σε κομμάτια τους σωλήνες. Ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε.

Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα (είναι σημαντικό να παίρνει όλα τα υλικά σε μια στρώση) σοτάρουμε στο λάδι την ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να εξατμίζονται τα υγρά τους.

Ενσωματώνουμε τα μπαχαρικά, μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό και ρίχνουμε τα πνευμόνια. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά, μέχρι τα πνευμόνια να αρχίζουν να καραμελώνουν, για περίπου 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και τα φύλλα από τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε ακόμα για 10 λεπτά και, μόλις ο μεζές μείνει με το λάδι του, σβήνουμε με τον χυμό λάιμ. Σερβίρονται σκέτα ως μεζές ή ως κυρίως με ρύζι basmati.

Styling: Τζαννής Σιφναίος Food styling: Μ. Γεωργιάδης Φωτογραφίες: STUDIO M

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο