OliveMagazine

Πολίτικη λαχανοσαλάτα

Πολίτικη λαχανοσαλάτα

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
  • 4-5 κλαράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί, ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη το λάχανο, τα τριμμένα καρότα και το ψιλοκομμένο σέλινο. Χτυπάτε το σκόρδο στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι και το αδειάζετε στη λεκάνη και τέλος προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης. Αλατίζετε καλά τη σαλάτα και ανακατεύετε πιέζοντας τη με το χέρι σας.

Σε ένα ποτήρι νερό ανακατεύετε το ξίδι και αδειάζετε το μίγμα μέσα στη σαλάτα. Τη βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 3 ώρες τουλάχιστον.

Σουρώνετε καλά τη σαλάτα σε μεγάλο ένα σουρωτήρι, τη μεταφέρετε σε σαλατιέρα, περιχύνετε με ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr