20181106163413_laxanosalata
clock icon
15'

Πολίτικη λαχανοσαλάτα

Υλικά

  • ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
  • 4-5 κλαράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί, ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
  • αλάτι

Η πιο νόστιμη χειμερινή σαλάτα με άρωμα από την Πόλη.

Βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη το λάχανο, τα τριμμένα καρότα και το ψιλοκομμένο σέλινο. Χτυπάτε το σκόρδο στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι και το αδειάζετε στη λεκάνη και τέλος προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης. Αλατίζετε καλά τη σαλάτα και ανακατεύετε πιέζοντας τη με το χέρι σας.
Σε ένα ποτήρι νερό ανακατεύετε το ξίδι και αδειάζετε το μίγμα μέσα στη σαλάτα. Τη βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 3 ώρες τουλάχιστον.
Σουρώνετε καλά τη σαλάτα σε μεγάλο ένα σουρωτήρι, τη μεταφέρετε σε σαλατιέρα, περιχύνετε με ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη το λάχανο, τα τριμμένα καρότα και το ψιλοκομμένο σέλινο. Χτυπάτε το σκόρδο στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι και το αδειάζετε στη λεκάνη και τέλος προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης. Αλατίζετε καλά τη σαλάτα και ανακατεύετε πιέζοντας τη με το χέρι σας.

Βήμα 2

Σε ένα ποτήρι νερό ανακατεύετε το ξίδι και αδειάζετε το μίγμα μέσα στη σαλάτα. Τη βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 3 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 3

Σουρώνετε καλά τη σαλάτα σε μεγάλο ένα σουρωτήρι, τη μεταφέρετε σε σαλατιέρα, περιχύνετε με ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb