OliveMagazine

Πολίτικη σαλάτα με ξινόμηλο και μαραθόριζα

Πολίτικη σαλάτα με ξινόμηλο και μαραθόριζα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:2'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. λάχανο λευκό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μαραθόριζα
  • 2-3 ραπανάκια
  • 2 καρότα
  • 3-4 κλωναράκια σέλινο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 80ml ξίδι
  • 150γρ. λάχανο μοβ
  • 1 ξινόμηλο
  • 2 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε το λευκό λάχανο, την πιπεριά, τη μαραθόριζα, τα ραπανάκια, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο σε φέτες. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ξίδι και 1 ποτήρι νερό. Τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες, να μαριναριστεί.

Λίγο πριν σερβίρετε σουρώνετε καλά τη σαλάτα, προσθέτετε το μοβ λάχανο ψιλοκομμένο και το μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες με τη φλούδα. Προσθέτετε το ρόδι, αλατίζετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr