OliveMagazine

Πολίτικη σαλάτα granola

Πολίτικη σαλάτα granola

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • ¼ από 1 μεγάλο λάχανο
  • 2 - 3 καρότα
  • 2 μικρά ξινόμηλα με τη φλούδα τους
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • φύλλα μαϊντανού
  • 2 κουτ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ηλιόσπορους καβουρδισμένους
  • 2 κουτ. σούπας πασατέμπο καβουρδισμένο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 2 κουτ. σούπας cranberries αποξηραμένα
  • σπόροι από 1 ρόδι
  • Για το dressing

  • 4 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το λάχανο σε πολύ λεπτές φέτες και τρίβετε τα καρότα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Βάζετε μέσα και το μαϊντανό, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, τον πασατέμπο, τις σταφίδες, τα κράνα, το ρόδι και ανακατεύετε.

Για το dressing: Βάζετε σε ένα μπολ το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Περιχύνετε τη σαλάτα με το μισό dressing, ανακατεύετε καλά πιέζοντας ελαφρώς να μαλακώσει το λάχανο και στη συνέχεια απλώνετε τη σαλάτα σε μια πιατέλα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing, λίγα ακόμη φύλλα μαϊντανού και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr