OliveMagazine

Πολίτικο λαβράκι στη λαδόκολλα

Πολίτικο λαβράκι στη λαδόκολλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 λαβράκια ολόκληρα ή φιλεταρισμένα
  • 4 ντομάτες αποφλοιωμένες
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 πατάτες, σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα αφήνετε ολόκληρα ή τα φιλετάρετε (από δύο φιλέτα κάθε ψάρι). Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC.

Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τις λαδόκολλες. Σε κάθε βουτυρωμένη λαδόκολλα βάζετε από πάνω το ένα τέταρτο από τις πατάτες, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.

Σκεπάζετε τα λαχανικά με το ψάρι και περιχύνετε χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε.

Κλείνετε μέσα στις λαδόκολλες τα υλικά σχηματίζοντας τέσσερα πακέτα, τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στον φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr