OliveMagazine

Πολίτικο πιλάφι με συκωτάκια

Πολίτικο πιλάφι με συκωτάκια

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 600γρ. συκώτι αρνίσιο, σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος ή βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη, τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 3-4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τεσσεράμισι φλιτζάνια καυτό νερό ή ζωμό κοτόπουλου και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα συκωτάκια, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, την κανέλα, τη ζάχαρη, την τριμμένη ντομάτα και το αλατοπίπερο.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με πετσέτα κουζίνας και βάζετε από πάνω το καπάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τον άνηθο και ανακατεύετε.

Βάζετε το μίγμα σε φόρμα και την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Σερβίρετε το ιτς πιλάφ ζεστό, συνοδεύοντας με λευκό κρασί Μαντινείας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr