OliveMagazine

Πολυμορφικό ντιπ κολοκύθας

Πολυμορφικό ντιπ κολοκύθας

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια κολοκύθα σε μικρά κυβάκια
  • φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • 1 κυβάκι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί.

Μεταφέρετε τα κυβάκια της κολοκύθας στο ταψί που ετοιμάσατε, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζετε. Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.

Πολτοποιείτε στο μούλτι την ψημένη κολοκύθα μαζί με το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το κύμινο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε το λείο μίγμα σε μπολ και το χρησιμοποιείτε όπως αγαπάτε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr