OliveMagazine

Πολυσαλάτα με «μπισκοτάκια» τυριού

Πολυσαλάτα με «μπισκοτάκια» τυριού

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. σπανάκι πολύ φρέσκο
  • 1 μήλο σε μικρούς κύβους
  • 2 φλιτζάνια ρόγες κόκκινου σταφυλιού ή ανάμικτες με μαύρες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 3-4 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης
  • 2-3 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
  • χυμό λεμονιού
  • Για τα μπισκοτάκια τυριού

  • 6-8 κουτ. σούπας λαδοτύρι Μυτιλήνης, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένα
  • Για τη σάλτσα

  • ½ φλιτζάνι χυμό σταφυλιού
  • ½ μπλε τυρί τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ γιαούρτι στραγγιστό
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα «μπισκοτάκια» τυριού: τρίβετε το τυρί που επιλέξατε και πασπαλίζετε, σε πολύ λεπτά στρώμα, ένα λαδωμένο ταψί σχηματίζοντας μικρούς δίσκους 8-10 εκ. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 6-7 λεπτά, μέχρι δηλαδή το τυρί να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Βγάζετε αμέσως το ταψί από το φούρνο και σηκώνετε κάθε δίσκο τυριού με σπάτουλα. Τοποθετείτε τα σχεδόν διαφανή «μπισκότα» σε επίπεδη επιφάνεια και τα αφήνετε να κρυώσουν και να σκληρύνουν.

Ετοιμάζετε την σάλτσα: ανακατεύετε με το σύρμα ή στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα και τη διατηρείτε στο ψυγείο.

Για τη σαλάτα: πλένετε και στεγνώνετε τα λαχανικά. Αν το σπανάκι έχει μεγάλα φύλλα, τα κόβετε με το χέρι. Όταν κόψετε το μήλο, το περιχύνετε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Κόβετε τις ρόγες στη μέση.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλη σαλατιέρα. Περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τα «μπισκοτάκια» τυριού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο