OliveMagazine

Πολύχρωμη πιπερόπιτα με μανούρι και μυρωδικά

Πολύχρωμη πιπερόπιτα με μανούρι και μυρωδικά

Μερίδες:για ένα μέτριο ταψί
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 300γρ. μανούρι ή φέτα σε κυβάκια
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό ή γάλα
  • σουσάμι για το τελείωμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Πλένετε, καθαρίζετε από τα σποράκια τους τις πιπεριές και τις κόβετε σε μπαστούνια. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε με τα χέρια και ψήνετε τις πιπεριές για 30 λεπτά να μαλακώσουν.

Λαδώνετε ένα μέτριο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά του με το πρώτο φύλλο ζύμης κουρού, αφήνοντάς την να εξέχει από τα πλάγια. Ανακατεύετε το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο με τις ψημένες πιπεριές και τα κρεμμύδια και στρώνετε το μίγμα στο ταψί. Μοιράζετε ομοιόμορφα εδώ κι εκεί τα κυβάκια από το μανούρι ή τη φέτα και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο ζύμης.

Με μαχαίρι κόβετε τη ζύμη που περισσεύει από γύρω γύρω και με τα δάχτυλα ενώνετε το πάνω με το κάτω φύλλο, αφού πρώτα βρέξετε τις άκρες με λίγο νερό που αλείφετε με ένα πινέλο. Με τη ζύμη που σας έχει περισσέψει κόβετε φυλλαράκια ή άλλα σχήματα της επιλογής σας και διακοσμείτε με αυτά την επιφάνεια της πίτας, βρέχοντας την κάτω πλευρά τους με λίγο νερό για να κολλήσουν. Με το ίδιο πινέλο αλείφετε όλη την επιφάνεια της πίτας με το χτυπημένο κρόκο αβγού και με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη εδώ κι εκεί.

Πασπαλίζετε με σουσάμι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 175οC και ψήνετε την πίτα στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφού την ξεφουρνίσετε και κρυώσει λίγο, σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο