OliveMagazine

Πολύχρωμη σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Πολύχρωμη σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 λόλα πράσινη
  • 1 λόλα κόκκινη
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • 1 ραντίτσιο
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
  • καρδιά από 1 αντίδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο σε ταλιατέλες, με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τις πατάτες
  • Για τη βινεγκρέτ

  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το ξίδι με τους χυμούς, το ξύσμα των εσπεριδοειδών και το αλάτι. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο σταδιακά χτυπώντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει η βινεγκρέτ. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε χοντροκομμένα όλα τα σαλατικά στη σαλατιέρα και αλατίζετε ελαφρά.

Τη βινεγκρέτ θα την προσθέσετε λίγο πριν σερβίρετε και θα ανακατέψετε απαλά τη σαλάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr