OliveMagazine

Πολύχρωμη τούρτα με κοτόπουλο, ανθότυρο, ντοματίνια και αγγουράκια

Πολύχρωμη τούρτα με κοτόπουλο, ανθότυρο, ντοματίνια και αγγουράκια

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:25'
Χρόνος αναμονής:4-5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κοτόπουλο φιλέτο μπούτι, βρασμένο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρβέλι του 1 κιλού χωριάτικο ψωμί, όσο πιο στρογγυλό
  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες, στραγγισμένες
  • 150γρ. αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 250γρ. ανθότυρο
  • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 350γρ. τυρί κρέμα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), πολύ ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη διακόσμηση:

  • 250γρ. τυρί κρέμα
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100γρ. ντοματίνια, σε σκελίδες
  • φύλλα βασιλικού
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη διακόσμηση: Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, αφράτη κρέμα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Για την τούρτα: Τοποθετούμε το καρβέλι στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μεγάλο, πριονωτό μαχαίρι κόβουμε οριζόντια σε 4 δίσκους, ύψους 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τους 4 δίσκους τον ένα πάνω στον άλλο και με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε κάθετα την κόρα από την περίμετρο έτσι ώστε να αποκτήσουν, όσο γίνεται, ομοιόμορφη διάμετρο.

Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί το ανθότυρο και να ενωθεί με το τυρί κρέμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι.Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Μοιράζουμε το μίγμα σε 3 μπολ.

Στο ένα μπολ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τη μουστάρδα, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στο δεύτερο μπολ προσθέτουμε την κέτσαπ, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την πάπρικα. Στο τρίτο μπολ προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αγγουράκια, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Παίρνουμε ένα τσέρκι με διάμετρο όση είναι και η διάμετρος από τα ψωμένια παντεσπάνια και το βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα (εναλλακτικά στρώνουμε με μεμβράνη ένα στρογγυλό ταψάκι αρκετά βαθύ).

Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο ψωμιού και από πάνω απλώνουμε το μίγμα με τα αγγουράκια και τον μαϊντανό. Συνεχίζουμε με τον δεύτερο απλώνοντας το μίγμα του κοτόπουλου και κατόπιν τον τρίτο δίσκο, απλώνοντας το μίγμα της ντομάτας. Τέλος, σκεπάζουμε με τον τελευταίο δίσκο, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει.

Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και αφαιρείτε το τσέρκι ή αν έχουμε χρησιμοποιήσει ταψάκι, με τη βοήθεια της μεμβράνης αναποδογυρίζουμε την τούρτα σε μια πιατέλα. Με ένα φαρδύ μαχαίρι ή με μια σπάτουλα καλύπτουμε όλη την τούρτα με το μείγμα της διακόσμησης. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα κομμένα ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού. Στα πλαϊνά της τούρτας «κολλάμε» τα σχοινόπρασα δημιουργώντας ένα ωραίο φράχτη. Σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος -Food styling: Olivia Webb και Mατίνα Πετρούτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο