OliveMagazine

Ποντιακά πισία

Ποντιακά πισία

Μερίδες:για 20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1ποτήρι νερό χλιαρό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
  • μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη γέμιση

  • 500γρ. φέτα σπασμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια.

Τη σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε μακριά από ρεύματα, να φουσκώσει για 1 ώρα.

Παίρνετε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγετε στρογγυλά με τον πλάστη ή με το χέρι σας. Γεμίζετε με φέτα, κλείνετε και με πιρούνι στερεώνετε τις ενώσεις. Τρυπάτε τα πισία με πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνι.

Τηγανίζετε τα πισία να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα στραγγίζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Tips

Μπορείτε μερικά πισία να τα κάνετε σκέτα και να τα περιχύσετε με μέλι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο