OliveMagazine

Πορτογαλικό κέικ Pão de Ló

Πορτογαλικό κέικ Pão de Ló

Μερίδες:για 1 στρογγυλή φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη + 1 κουτ. σούπας για την επιφάνεια του κέικ
  • 1 + 2/3 φλιτζανιού αλεύρι
  • 9 αβγά
  • ¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση, καλύπτετε όλη την επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βουτυρώνετε και το χαρτί.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με το αλάτι και χτυπάτε πολύ καλά, να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Χωρίς να σταματήσετε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το ξύσμα και στο τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.

Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα το αδειάζετε μέσα στη φόρμα και πασπαλίζετε την επιφάνεια του με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίζει η επιφάνεια του κέικ.

Ξεφορμάρετε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε συνοδεύοντας με καφέ ή τσάι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr