Διαδικασία
Βάζετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα τον κύβο, το νερό και τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, τσιγαρίζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά σε λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ και το κρασί και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, την πεσκανδρίτσα, το ρύζι και αλατοπιπερώνετε.
Σουρώνετε το ζωμό και τον προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό, προσθέτετε τις γαρίδες και το μαϊντανό. Εάν το ρύζι πιει όλο το ζωμό και δεν έχει ψηθεί, μη διστάσετε να προσθέσετε λίγο ζωμό ή νερό ακόμη.
Tips
Ζωμό ψαριού θα βρείτε στα ψυγεία των super market.