Νόστιμα πουγκιά σφολιάτας γεμιστά με φρέσκα ροδάκινα και αμυγδαλόπαστα. Σερβίρεται ιδανικά με σάλτσα καραμέλας.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και περιχυμένες με χυμό λεμονιού. Απλώνετε στο κέντρο κάθε κομματιού σφολιάτας από μία κουταλιά σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι και τοποθετείτε πάνω τις μπανάνες μαζί με σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια. Σχηματίζετε τα πουγκάκια και τα ψήνετε όπως παραπάνω.
Εναλλακτικά αντικαθιστάτε τα ροδάκινα με αχλάδια: καθαρίζετε και κόβετε αχλάδια στη μέση, τα καθαρίζετε από τα κουκούτσια και βάζετε στο κενό από ένα κομμάτι σοκολάτας. Διπλώνετε τη σφολιάτα σαν καραμέλα στρίβοντας τις δύο άκρες και την ψήνετε. Αν πάλι θέλετε να το σερβίρετε ως ορεκτικό, αντί για σοκολάτα βάζετε από ένα κομμάτι τυρί ροκφόρ στο κενό των αχλαδιών και τα πασπαλίζετε με καρύδια και λίγους κόκκους ροζ πιπεριού. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.
Μπορείτε να κάνετε πακετάκια με λαδόκολλα που θα γεμίσετε με διάφορα φρούτα -ροδάκινα μαζί με αχλάδια, σύκα, πορτοκάλια, όλα κομμένα σε κύβους και πασπαλισμένα με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.