OliveMagazine

Πουράκια από φύλλο κρούστας με βούτυρο, κανέλα και ζάχαρη

Πουράκια από φύλλο κρούστας με βούτυρο, κανέλα και ζάχαρη

Μερίδες:για 24 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. Βούτυρο Lurpak
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές κανέλα
  • γαρίφαλο σκόνη στη μύτη του κουταλιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε το βούτυρο. Σε μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και το γαρίφαλο.

Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα χαράζετε στη μέση. Αλείφετε την επιφάνεια του κάθε φύλλου με βούτυρο, πασπαλίζετε με την κανελοζάχαρη και τυλίγετε το κάθε φύλλο σε 2 σφιχτά ρολάκια, τα οποία τοποθετείτε σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε την επιφάνεια τους με βούτυρο.

Ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 20 λεπτά.

Tips

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση οποιοδήποτε τριμμένο ξηρό καρπό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr