OliveMagazine

Πουρές αγκινάρας

Πουρές αγκινάρας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 αγκινάρες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, βράζετε τις καρδιές τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Κρατάτε τον πουρέ στην άκρη.

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βάζετε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο, κρύο νερό. Τις αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένο καπάκι, για 35 - 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Σουρώνετε τις πατάτες και κρατάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν οι πατάτες για να το χρησιμοποιήσετε αν χρειαστεί στον πουρέ, για να μη γίνει πολύ σφιχτός.

Βάζετε ξανά τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτετε τις λιωμένες αγκινάρες, το βούτυρο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιείτε είτε με μίξερ χειρός, είτε με το πρες πουρέ. Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr