OliveMagazine

Πουρές από ψητές πατάτες πιρουνάτος

Πουρές από ψητές πατάτες πιρουνάτος

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες ψητές
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 - 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο, μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά.

Όσο οι πατάτες είναι ζεστές, τις λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε τον πουρέ με τη φέτα και τη ρίγανη και σερβίρετε.

Tips

Για να μπορέσετε να λιώσετε τις ψητές πατάτες με το πιρούνι θα πρέπει να είναι ζεστές. Εάν δεν τις έχετε βγάλει μόλις από τον φούρνο, βάλτε τις για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο