OliveMagazine

Πουρές καρότου

Πουρές καρότου

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. καρότα καθαρισμένα
  • 200γρ. πατάτες καθαρισμένες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε πατάτες και καρότα σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά. Τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά τον κόλιανδρο και το κύμινο. Ρίχνετε μέσα και τον πουρέ των λαχανικών και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά. Τέλος, αλατίζετε ελαφρά και διατηρείτε τον πουρέ ζεστό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr