OliveMagazine

Πουρές σελινόριζας

Πουρές σελινόριζας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 σελινόριζες μεγάλες (περίπου 600γρ.)
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 νεροπότηρο γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γραβιέρα Νάξου ψιλοτριμμένη
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεπλένετε τις σελινόριζες από τα χώματα και τις καθαρίζετε εξωτερικά με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Τις βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά, τις βγάζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Κόβετε τις σελινόριζες σε μικρά κομμάτια και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να καβουρδιστεί και προσθέτετε το μισό γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μπεσαμέλ.

Προσθέτετε στην μπεσαμέλ τον πουρέ της σελινόριζας, ανακατεύετε πάρα πολύ καλά, αρωματίζετε με το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ρίχνετε την τριμμένη γραβιέρα. Αν ο πουρές είναι πολύ σφιχτός, προσθέτετε λίγο γάλα επιπλέον. Τέλος, αν χρειάζεται, αλατίζετε ελαφρά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr